Welkom op de site van de sluistrappers   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van de sluistrappers Powered By GSpeech

Geschiedenis

Ons lokaal

Er werd naar een lokaal gezocht en men vond  Mia van café ‘De Sluis’ bereid; zo was het vanzelfsprekend dat voor de naam ‘De  Sluistrappers’ gekozen werd. Onder deze  naam sloten we in 1976 aan bij de BWB.  Lozen was toen nog een gehucht waar iedereen iedereen kende en waar de gezelligheid geen grenzen kende. Vooral niet in het café van Mia en Jaak.  In 1980 besloot Mia ermee  op te houden en werd er  verhuisd met de huifkar.

Zo kwamen we vervolgens terecht bij Zjang en Christel in Cafe 'de Majestic' die ons vele mooie jaren gesteund hebben in alerhande activiteiten !  In 2011 hebben zij echter ook gekozen voor een rustiger leven - waardoor we via een kleine omweg terechtgekomen zijn bij Natalie en Tom van Cafe 'The Bridge' ! 

 

 

 

Uitrusting

Ook onze uitrusting onderging heel wat veranderingen ...

 

 

 

 

 

Activiteiten

Om aan het nodige kapitaal voor onze uitursting te geraken oganiseerde de club onder leiding van duivel- doet-al Ber allerhande activiteiten.  We vermelden een 3-daagse op rollen, koemelken, schommelpaardje, Hoger-Lager, tot de befaamde gezinstochten. 

Onze club kende natuurlijk ook diverse tegenslagen.  Zo kwam ons lid Wim in 2002 op een landweg onder  een zware traktor terecht. We hebben op deze plaats  een kruisje neergezet en ieder jaar brengen we in  een gezamenlijke fietstocht bloemen.

Ook 2007 was een zwaar jaar voor onze club. We  verloren , na een slepende ziekte, onze voorzitter Bèr  Peeters. De verslagenheid was zo groot, zodat zelfs  het voortbestaan van onze club in het gevaar kwam. 
Gelukkig kwam er een nieuwe voorzitter en de andere  bestuursleden zetten hun schouders onder de nieuwe  projecten zodat we nu weer een groeiende vereniging  zijn over 50 leden.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech