Welkom op de site van de sluistrappers   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van de sluistrappers Powered By GSpeech

Ons lokaal

Er werd naar een lokaal gezocht en men vond  Mia van café ‘De Sluis’ bereid; zo was het vanzelfsprekend dat voor de naam ‘De  Sluistrappers’ gekozen werd. Onder deze  naam sloten we in 1976 aan bij de BWB.  Lozen was toen nog een gehucht waar iedereen iedereen kende en waar de gezelligheid geen grenzen kende. Vooral niet in het café van Mia en Jaak.  In 1980 besloot Mia ermee  op te houden en werd er  verhuisd met de huifkar.

Zo kwamen we vervolgens terecht bij Zjang en Christel in Cafe 'de Majestic' die ons vele mooie jaren gesteund hebben in alerhande activiteiten !  In 2011 hebben zij echter ook gekozen voor een rustiger leven - waardoor we via een kleine omweg terechtgekomen zijn bij Natalie en Tom van Cafe 'The Bridge'  in de Lozerstraat 17 te 3950 Bocholt. Hier zie je de club in haar nieuwe outfit voor het lokaal.

 

 Hoogtepunten

In de 40-jarige geschiedenis van onze club maakten we heel wat hoogtepunten mee; we vermelden het bezoek van de burgemeester uit Duits Bocholt aan onze club, de 2 tripuitstappen naar Lourdes, als eersteinrichter van een vierdaagse, het meermaals bezoek van Eddy Merckx met zijn vrienden, Jean Baptist Claes die onze JBC kwam sponsoren. We hebben er een kleine slideshow van gemaakt.

Hoogtepunten

Eerste groepsfoto
Gemaakt in 1981
eerste gezinsfietstocht
Datum : 1981
Tweede reis naar Lourdes
In 1989
Eddy op bezoek
In 2001
De Merkxvrienden
2001
Eerste Lourdestocht
In 1979
Jean Baptist Claes
Eerste JBC-tocht
Overwinning
Reppel koers

 

 

 

 

 

Uitrusting

Ook onze uitrusting onderging heel wat veranderingen ...

Bekijk ze hieronder.

Uitrusting

Onze eerste trui
De tweede trui
Derde
Vierde
Nummer vijf
Voorlopig laatste trui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten

Om aan het nodige kapitaal voor onze uitrusting te geraken oganiseerde de club onder leiding van duivel- doet-al Ber allerhande activiteiten.  We vermelden een 3-daagse op rollen, koemelken, schommelpaardje, Hoger-Lager, tot de befaamde gezinstochten. 

Onze club kende natuurlijk ook diverse tegenslagen.  Zo kwam ons lid Wim in 2002 op een landweg onder  een zware traktor terecht. We hebben op deze plaats  een kruisje neergezet en ieder jaar brengen we in  een gezamenlijke fietstocht bloemen.

Ook 2007 was een zwaar jaar voor onze club. We  verloren , na een slepende ziekte, onze voorzitter Bèr  Peeters. De verslagenheid was zo groot, zodat zelfs  het voortbestaan van onze club in het gevaar kwam. 
Gelukkig kwam er een nieuwe voorzitter en de andere  bestuursleden zetten hun schouders onder de nieuwe  projecten zodat we nu weer een groeiende vereniging  zijn over 50 leden.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech