Wedstrijdreglement

Kermiskoers Lozen 2021

  

Artikel 1

Er is een minimumleeftijd van 16 jaar om te mogen deelnemen aan alle wedstrijden van de kermiskoers. Online inschrijvingen hebben voorrang op daginschrijvingen.

Artikel 2

Het evenement dat we gepland hebben is een traditionele kermiskoers.  

Waar is de tijd dat iedere kermis zijn kermiskoers had, of is het omgekeerd ?  

Deze zal georganiseerd worden rondom het kerkplein van Lozen.

 

Artikel 3

Voor alle wedstrijden zullen vergunninghouders (licentie-rijders) weerhouden worden en dus niet mogen deelnemen.

 

 Artikel 4

Tijdens de kermiskoers is de wedstrijdleiding (sluistrappers Lozen & Landelijke Gilden Lozen)

gedekt voor burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden door verzekeraar .  

Ongevallen met aansprakelijkheid-gebeurd tijdens deze koersdag-dienen gemeld te worden aan de familiale verzekering van de renner.

In voorkomend geval moeten alle ongevallen(omstandigheden, oorzaak en de omvang van de schade, identiteit van de getuigen en schadelijders)

uiterlijk binnen de 8 dagen aan de betreffende verzekeraar aangegeven worden.

 

Artikel 5

Tijdends de kermiskoers moeten de renners uitgerust zijn met een volledige koerskledij.  Het dragen van een valhem is verplicht !  Deelnemers die tijdens de rit ontdoen van hun valhelm zullen uit de wedstrijg genomen worden.

 

Artikel 6

De deelnemers van de kermiskoers dienen te starten met een veilig functionerende sportfiets. Elektrische fietsen zijn niet toegelaten !!!

 

Artikel 7

De wedstrijd wordt individuaal betwist.  Deelnemers die de wedstrijd ontsieren door onsportief rijgedrag zoals afstoppen, duwen, hinderen enz. worden door de wedstrijdleiding uit de koers genomen. 

 

Artikel 8

Deelnemers die tijdens de laatste 100m spurt afwijken van hun lijn, zich afduwen of laten afduwen, evenals de deelnemer die afduwt, worden onmiddelijk uitgesloten.

 

Artikel 9

De deelnemers diene zich te houden aan het voorgeschreven parcours en dienen het volledige parcours af te leggen.

 

Artikel 10

Verwisselen van fiets of wiel is toegelaten, behalve in de aankomstzone.  Achetgelaten materiaal mag geen hindernis vormen voor achteropkomene

deelnemers en dient achterf opgeruimd te worden.

 

Artikel 11

De wedstrijdleiding heeft het recht om deelnemers met een grote achterstand vanaf ronde 10 uit de wedstrijd te nemen.

 

Artikel 12

Deelnemers die de wedstrijd al dan niet voortijdijg beeindigd hebben of deelnemers die door de wedstrijdleiding uit de koers genomen zijn, dienen verder te rijden tot aan de afstapzone om daarna hun rugnummer in te leveren bij de wedstrijdleiding.

 

Artikel 13

Overtredingen die ter plaatse worden vastgesteld kunnen door de wedstrijdleiding onmiddelijk bestraft worden met declassering of schappring in the eindstand.  Eventuele premies worden ingetrokken.

 

Artikel 14

Het rugnummer dient duidelijk zichtbaar op de achterzijde (rechts) te zijn aangebracht.

 

Artikel 15

Het deelnemen aan de kermiskoers is op eigen risico, de organisatie van de kermiskoers kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen en/of diefstallen.

 

Artikel 16

Het af te leggen parcours zal een half uur voor start verkeersvrij zijn voor verkenning.

 

Artikel 17

Dit regelement behoort tot de interne regeling van De Landelijk Gilde Lozen en Sluistrappers Lozen.  Bij inschrijving liggen er exmplaren ter inzage.  Er wordt geacht dat alle deelnemers er kennis van hebben genomen. 

 

Artikel 18

Om recht te hebben op een premie of ander prijs, moet de deelnemer in kwestie altijd de wedstrijd hebben uitgereden of moet hij door de wedstrijdleiding, wegens een te grote achterstand - uit de koers genomen zijn.  Deelnemers die voortijdig de wedstrijd staken, worden niet in de eindeuitslag opgenomen.

 

Artikel 19

Een gedubbelde deelnemer mag de wedstrijdwagen niet hinderen en is verplicht de wedstrijdwagen te laten passeren.

 

Artikel 20

De deelnemers worden verondersteld het af te leggen parcours te kennen en kunnen zich na de aankomst niet beroepen op persoonlijke, noch organisatorische vergissingen.

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech