Welkom op de site van de sluistrappers   Click to listen highlighted text! Welkom op de site van de sluistrappers Powered By GSpeech

De heenreis

Je vindt een GPSies-link zodat je de reis op je eigen GPS kunt downloaden. 

1.Lozen-Nijmegen

2.Nijmegen-Vierhouten

Terugreis

Hier vind je de links van onze terugreis

 

1. Vierhouten-Nijmegen  

2. Nijmegen-Lozen

Logies

Wij logeren in:

Hotel Vierhouten op de Veluwe

Tongerenseweg 1

8076 PV Vierhouten

Tel. 0031-577-41.15.21

Je kan het hotel bekijken op:

www.hotelvierhouten.nl

mailen naar:

info@hotelvierhouten.nl

Routebeschrijving

Rik Stienaers heeft de routebeschrijving van de heenreis klaar. Zo weet je waar er gerust wordt, de volgwagen ons bevoorraadt enz.

Klik op de link

Terugreis

Ook de terugreis is ondertussen klaar.

Klik op de link.

 

Veluwe route

57 km

Veluwe route

58 km

Veluwe route

91 km

Veluwe route

107 km

Een kort verslag

We publiceren hier een kort verslag van onze uitstap van onze uitstap naar Vierhouten in de Veluwe

Donderdag 15 augustus

Om 18 u stipt werd er vertrokken vanuit ons lokaal. Alhoewel er regen voorspeld was, was de hemel opgeklaard en hadden we een stevige rugwind.

De volgwagen stond ons in Sterksel op te wachten en onze chauffeur van dienst zorgde voor een korte bevoorrading.

Daarna ging het verder naar Bakel voor een weer een korte bevoorrading.

Onze verkenner, en nu ook chauffeur, waarschuwde ons voor een slecht fietspad en stelde voor om gedurende een 500 meter op de weg te fietsen met de volgwagen achter ons aan als veiligheid. Helaas, 3 maal helaas, na 100 m werden we tegengehouden door 4 agenten die zonder pardon een proces-verbaal aan de 11 overtreders uitschreven. Er hielp geen lievemoederen aan, integendeel er werden nog 2 extra politiewagens opgeroepen alsof we een bende criminelen waren.

Met het nodige commentaar fietsten we verder om na 80 km in ' De Pannecoecke' een heerlijke pannenkoek te eten.

Na 105 km staken we de Waal over om na 120 km weer bevoorraad te worden.

Om 18 uur arriveerden we in onz hotel, waar we na het douchen en omkleden verrast werden met een overvloedige barbecue.

Tot in de late uurtjes, en voor sommigen de vroege uurtjes, werd er nagezeverd en vooral gedronken; met als leuke bijzonderheid dat je zelf in de frigo's kon nemen waar je zin in had. Alleen op een vooraf gedrukt blad aanduiden wat je meenam. En de prijs viel , voor Hollandse begrippen best mee.

Vrijdag 16 augustus

Om 8.30 was er een volledig ontbijt met alles erop en eraan. Daarna vertrokken we in drie groepjes voor een tocht rond het Veluwer meer. Sommigen voor 91 km, anderen voor 105 km en de meesten voor 65 km. Ook nu weer zonder regen.

Toen we rond 14 u terug aan ons hotel kwamen werd er besloten een ijsje in de buurt te gaan eten. 

's Avonds kregen we een driegangenmenu met soep, varkenshaasje en als toetje een bavarois.Sommigen kozen voor wijn als drank.

Daarna werd er in de 'Schotse bar', nog stevig gedronken met de meegebrachte Jägermeister, wat sommigen zich 's anderendaags zouden beklagen.

Zaterdag 17 augustus.

Na het ontbijt werd er nu gekozen voor een rit door de Veluwe; allemaal mooie fietspaden door de bossen of door de heide.

Kort na de middag waren we terug en werd er weer gewandeld en een ijsje genuttigd.

Ook het avondmaal mocht er zijn ; met een zelfgemaakt voorgerecht, 2 brochette met pindasaus ( voor wie het lustte ) en heel veel bloemkool en andere groenten. Er is een sluistrapper die heel wat bloemkool heeft 'moeten' verorberen, en daar heel wat winderigheid aan heeft overgehouden.

's Avonds werd er gekozen voor een potje 'Jeu des boules' met aan één kant de "scheetlaters" en de 'grijsaards'. De scheetlaters werden met 13-4 ingemaakt. Daarna werd er, deze keer rustig slapen gegaan.

Zondag 18 augustus

Na de verplichte groepsfoto en een welgemeende proficiat aan de hoteluitbater voor hun geweldige accommodatie lekker eten en vriendelijk onthaal vertrokken we om 8 u voor de terugreis.

Ditmaal hoopten we geen PV meer te krijgen maar waren de weergoden ons ongunstig gezind want even na ons vertrek begonnen het ferm te regenen en dat zou niet meer ophouden tot in Cuyk na 85 km.

We waren dan ook wat blij dat we ons in brasserie de Poorten ( de kantine van een rusthuis; onze reisleider is dus heel vindingrijk) konden omkleden en wat warms eten; al waren het maar vleeskroketten, waarvan er eentje door de kok vergeten werd uit het vet te halen en nu " een buitenlands kleurtje" had gekregen. We mochten die dan ook gratis meenemen.

Door al die nattigheid bleven de kiezeltjes natuurlijk aan de banden plakken en kregen we met niet minder dan 5 platte banden af te rekenen. Gelukkig is er een Sluistrapper zo handig dat hij zonder afneemlepeltjes die klus geklaard krijgt.

Pas om 18.30 kwamen we aan in de 'Leemskuil', waar we door de achtergebleven dames en onze lokaalhouders verwelkomd werden en getrakteerd op een pintje, een sezoenske en andere speciale bieren 

 

De foto's

In willekeurige volgorde publiceren we hier een slideshow van de genomen foto's. Doordat de foto's genomen zijn door verschillende Sluistrappers met hun GSM is de kwaliteit natuurlijk ook een beetje verschillend.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech